25 ГОДИНИ „ГЕОСЕМСЕЛЕКТ“ ООД

„Геосемселект“ ООД вече 25 години активно се занимава със селекция, производство и търговия на зеленчукови семена. За този период тя създава над 18 хибридни сорта домати, като цели да поддържа истинския вкус на българските домати, както и качеството, търсено от производителите. Сортовете „Прекос F1“, „Рила F1“, „Балкан F1“, „Калина F1“, „Парис F1“, „Реяна F1“, „Ръгби F1“, „Рия F1“ и много други вече са известни не само на българския пазар, но и в чужбина.

За 25 годищния си юбилей, „Геосемселект“ пуска на пазара още 3 сорта домати – хибридния „Бендида F1“ (оранжев) и директните „Розабела“ (розов) и „Златиста“ (оранжево-жълт).

През 2015та, със съдействието на Демонстрационния център към Аграрен Унивеситет – Пловдив, ще бъде изградена оранжерия на територията на университета, в която ще бъдат представени всички сортове домати на фирмата. Там всеки интересуващ се от производство на домати ще може да види и да оцени сам търговските качества на предлаганите сортове на българския пазар. Друго предимство на оранжерията ще бъде това, че дава възможност и на студентите от АУ – Пловдив да се запознаят отблизо с технологиите на отглеждане и да добият истински практически опит. Фирмата очаква своите сегашни и бъдещи партньори и всеки, който се интересува от отглеждането на домати, да се свърже с нея и да заповяда на място в Университета.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!