Геосемселект започва 2018-та година с нови попълнения в сферата на зеленчуковите семена. Към своя асортимент предлагани семена фирмата предлага своя нова собствена селекция домати, краставици, корнишони, пъпеши и пипер. Освен това, от тази година, Геосемселект е и oфициален представител на унгарката селекционна фирма за хибридни пипери Duna-R.

Доматът Армира F1 е добивен индетерминантен, с едри 200 грама, червени плодове с чудесен вкус и издръжливост, подходяща за оранжерийно производство, както и за на открито.

Краставицата Косара F1 е ранен партенокарпен сорт, с бърз и стабилен растеж. Плодовете й са тъмнозелени, леко оребрени, с къса шийка и дължина 30-33см.

Корнишонът Венера F1 е с типична за корнишоните форма и дължина, средно тегло 80-90 грама, добра регенерираща способност, позволяваща различни формировки на отглеждане.

Характерното за пъпешите (Маестро F1) е, че са елипсовидни с кехлибареножълт цвят и мрежеста кора, без ясно изразени дялове, с тегло 2-3 кг. Месестата част е оранжева със здрава консистенция, сочна, с изключително добър вкус и приятен аромат.

Новият сорт пипер Персенк е тип чорбаджийски с тънки, висящи, млечнозелени, набръчкани към основата, извити към върха, слабо лютиви, достигащи 18-20 см дължина и средно тегло 20-22 грама, а растението е с прибран хабитус, достигащ 50-60см височина.

 

От пиперите на Duna-R, за българския пазар е заложено на познати и нови сортове, които да задоволяват нуждите на българските производители и потребители. С висок продуктивен потенциал, забележителна адаптивност и широк набор от устойчивости, хибридните сортове пипер на фирмата създават задължителната основа за интензивно производство. Подбрани за технологии в полиетиленови оранжерии и отглеждане на открито, сортовете покриват разнообразието от нужди на българските производители.

В портфолиото са включени капиите Кадет F1 и Капитани F1, от зелените конусовидни пипери Промонтор F1 и Посониум F1, от камбите Гогорез F1 и типичния унгарски пипер Хетвезер F1.

Всички нови попълнения към гамата на Геоселселект, както и торовете HortiGrow и познатите сортове семена на фирмата, ще можете да видите и закупите на Агра 2018 и по търговската мрежа.

За повече информация относно новите сортове на Геосемселект и пиперите на Duna-R, моля обърнете се към нас на: office@geosemselect.com и на тел. 02/ 881 60 05, както и на фесбук страницата ни.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!