За нас

32 години в производството на хибридни семена

Над 20 сорта домати приспособени за българския климат

Истинските вкус и качество на българските традиционни домати

 

ГЕОСЕМСЕЛЕКТ ООД е първата българска частна фирма, създадена в областта на селекцията и производството на хибридни семена от домати. Фирмата е създадена през 1990 година от проф. Христо Георгиев, един от най-известните селекционери на хибридни домати, с над 60 години опит в тази област. Той е създател на най-добрите български сортове домати. Неговият талант е получил достойно признание и в чужбина, където работи от 15 години.

ПРОДУКТИ

Фирмата е собственик на 18 сорта хибридни домати, селекционирани от проф. Христо Георгиев, 4 от които – в съавторство с Института по Генетика към БАН. Линиите за производство на тези сортове са собственост и се поддържат от фирмата.

Хибридните сортове домати на ГЕОСЕМСЕЛЕКТ са създадени и приспособени за нашия климат. Затова те се приемат изключително добре и в съседните на нас балкански страни. Последните 5-6 години ранните сортове домати се радват на завиден успех в Румъния.

Освен хибридните сортове, фирмата произвежда и директни сортове домати, създадени от проф. Христо Георгиев в съавторство с проф. Бистра Атанасова от Института по Генетика към БАН – София.

ГЕОСЕМСЕЛЕКТ произвежда и семена от хибридни и директни сортове краставици. Така също предлага богата гама от зеленчукови семена – пипери, репички, тиквички, зеле, пъпеши, дини, целина, магданоз, моркови и много други видове семена.

Честност, добронамереност, лоялност – това е ГЕОСЕМСЕЛЕКТ!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!